ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Απρίλιος 2018 πρόγραμμα εκδηλώσεων Playgroup

 

Στην παρουσίαση του βιβλίου της Κατερίνας Χρυσανθοπούλου, θα μιλήσουμε με τη συγγραφέα, για την τεχνική της γονεϊκής προσήλωσης και το πως μπορούμε να ρίξουμε μια «τρυφερή ματιά» στην ανατροφή των παιδιών μας.

Τα παιδιά δεν γεννιούνται με προδιαγεγραμμένες πεποιθήσεις για τον εαυτό τους. Μαθαίνουν τι να πιστεύουν για τον εαυτό τους από το πώς τους φερόμαστε και το τι πιστεύουμε εμείς γι’ αυτά. Μαθαίνουν ότι αξίζουν τόσο όσο τους δείχνουμε με τη δική μας συμπεριφορά. Αν τους φερόμαστε με αγάπη και προσήλωση, αν αναγνωρίζουμε την επάρκεια και την ικανότητά τους και πλαισιώνουμε την αυτοπεποίθησή τους, ώστε να αναπτυχθούν σύμφωνα με τις ανάγκες και την προσωπικότητά τους, μαθαίνουν ότι είναι άξια αγάπης, και γίνονται άνθρωποι ικανοί και πολύτιμοι.
Η «γονεϊκή προσήλωση» στην ανατροφή των παιδιών μας (attachment parenting) βασίζεται στην αποδοχή ότι τα παιδιά σχηματίζουν σχέσεις προσκόλλησης με τους γονείς και αναπτύσσουν μια στενή σύνδεση μαζί τους, η οποία τα «τρέφει» και τους παρέχει ένα πλαίσιο ασφάλειας. Οι προσηλωμένοι γονείς θεωρούν πως τέτοια φροντίδα είναι ο ιδανικός τρόπος για να αναθρέψουν ασφαλή, ανεξάρτητα παιδιά, με αυτοσυνείδηση και ενσυναίσθηση. Ένα ασφαλές δέσιμο κατά την παιδική ηλικία, βασισμένο στην αμέριστη απόκριση των γονιών και την αμοιβαία εμπιστοσύνη, αποτελεί το θεμέλιο για αρμονικές σχέσεις στην οικογένεια.

Είσοδος δωρεάν για τα μέλη του Playgroup.

 

Ο πασίγνωστος και αγαπημένος μύθος του «Ρομπέν των Δασών» σε μια διασκευή που γράφτηκε ειδικά για την παράσταση του Θέατρου Τέχνης (Φρυνίχου 14, Πλάκα). Μια περιπέτεια εποχής, γεμάτη χιούμορ και ανατροπές.
Μια υπέροχη ιστορία που μιλά για τη δύναμη του καλού, τη δικαιοσύνη, τη φιλία, την αλληλεγγύη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη, με τους: Δημοσθένη Φίλιππα, Αυγουστίνο Κούμουλο, Δώρα Χουρσανίδου, Κωνσταντίνο Μουταφτσή, Δημήτρη Δεγαίτη, Βασίλη Φακανά, Μαριέλλα Δουμπού, Αντώνη Χρήστου και Άρη Λεοντόπουλο.

Εισιτήριο 8€ (από 10€) για τα μέλη του Playgroup.

 

Η ομάδα Αrtika (www.artika.co) που έφερε το θέατρο για τις πολύ μικρές ηλικίες στην Ελλάδα, παρουσιάζει για 4η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη (Μαυρομιχάλη 134, Νεάπολη Εξαρχείων) την παράσταση «Καληνύχτα μέρα» για παιδιά ηλικίας 1 έως 4 ετών, διάρκειας 40 λεπτών.
«Σσσσςςςς, κοιμήσου» λέει ο ένας στον άλλο και σκεπάζονται με ένα μεγάλο πάπλωμα, που είναι απλωμένο σε όλη την σκηνή. Αλλά οι δύο ηθοποιοί δεν θέλουν να κοιμηθούν, θέλουν να παίξουν και να μοιραστούν τα όσα θαυμαστά συνάντησαν μέσα στη μέρα τους, μέχρι που τα μάτια τους βαραίνουν και έρχεται η στιγμή οι αναμνήσεις να γίνουν τα παιδικά τους όνειρα.
Ηλικίες παιδιών 1-4 ετών. Εισιτήριο 8€ (από 10€) για τα μέλη του Playgroup.

 

Νέος κύκλος συναντήσεων της La Leche League Greece/ Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος στον φιλόξενο χώρο του Playgroup. Η επόμενη συνάντηση θα γίνει την Παρασκευή 23/3/2018, στις 6:30 μ.μ. με θέμα: «Ξεκινώντας τις στερεές τροφές». Οι μαμάδες που θα συμμετέχουν μπορούν να φέρουν μαζί τους υγιεινά σνακ και κεράσματα.

Είσοδος δωρεάν.

 

Η ΓαΪδουροχώρα είναι ένας εναλλακτικός χώρος ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης αφιερωμένος στο γαϊδουράκι, είναι ένα πρότυπο κέντρο εκτροφής για τα γαϊδούρια, αλλά και ένας χώρος συνεργασίας, αναψυχής, ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και θεραπείας για τους ανθρώπους.

Την Κυριακή 22/4 θα πάμε μαζί με τα παιδιά μας στη Γαϊδουροχώρα (19400 Κορωπί Θέση Μπουρμπουτσάνα, μεταξύ των οδών Αγ. Γεωργίου & Μακεδονίας) και θα συμμετέχουμε στα προγράμματα γνωριμίας με το γαϊδουράκι, όπου μέσα από μια διαδραστική ξενάγηση θα μάθουμε τα πάντα για την προέλευση, τη φυσιολογία, τις ανάγκες και την ιστορία του ζώου, ενώ θα γνωρίσουμε από κοντά γαϊδουράκια!

Στη συνέχεια θα συμμετέχουμε στη βασική φροντίδα ενός γαϊδουριού. Πώς προσεγγίζουμε, πώς στεκόμαστε, πώς βουρτσίζουμε, πώς καθαρίζουμε τις οπλές, πώς ελέγχουμε την υγεία του.

Είσοδος δωρεάν για παιδιά 0-2 ετών, εισιτήριο 3€ για παιδιά 2-4 ετών και 5€ για παιδιά 4+ και για όλους τους ενήλικες.

 

Κατά το Attachment Parenting, η Θετική Διαπαιδαγώγηση ενσωματώνει τη βασική φιλοσοφία του, δηλαδή «συμπεριφέρομαι στα παιδιά με τον τρόπο που θα ήθελα κι εγώ να μου συμπεριφέρονται».

Η Θετική Διαπαιδαγώγηση ενθαρρύνει και ενδυναμώνει το συναισθηματικό δεσμό ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά και συνεπώς τα παιδιά μαθαίνουν και επιθυμούν να αυτορρυθμίζονται. Βασίζεται στη δημιουργία ενός θετικού οικογενειακού περιβάλλοντος, το οποίο επιτρέπει και ενθαρρύνει τα παιδιά να το εξερευνήσουν και να μάθουν από και μέσα σε αυτό.

Βασίζεται στην ιδέα ότι άμα συμπεριφερόμαστε στα παιδιά με σεβασμό και αγάπη, τότε θα αναπτύξουν σταδιακά ένα δικό τους μοντέλο εσωτερικής πειθαρχίας και ενσυναίσθησης, που είναι και ο στόχος της Θετικής Διαπαιδαγώγησης.

Η φύση της είναι προ-ενεργητική, δηλαδή βασίζεται πολύ στην πρόληψη και στο παράδειγμα των γονέων καθώς και στη θετική επικοινωνία ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά.

Είσοδος δωρεάν για τα μέλη του Playgroup.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης για όλες τις εκδηλώσεις, τα εργαστήρια και τις παραστάσεις. Στις θεατρικές παραστάσεις απαιτείται προεξόφληση του εισιτηρίου και αν δεν είναι δυνατή η παρουσία, μεταφέρεται η ημερομηνία παρακολούθησης όπου αυτό είναι εφικτό.
Για πληροφορίες, κρατήσεις θέσεων 
και έκδοση κάρτας μέλους
 καλέστε μας στο 210 6090770.